Waarom behoren sportartikelen tot de meest bestelde leveringen in 2022?

We bestellen wat af in 2022. Het gemak van online shoppen was nog nooit zo groot als in de laatste paar jaar. Met simpele drukken op de knop, hebben we een enorm aantal artikelen binnen handbereik. Soms zelfs uit hele verre landen. Sportartikelen behoren tot de meest bestelde leveringen. Maar waarom zijn deze artikelen zo populair?

Goed voorbeeld doet goed volgen

Naast actieve sportdeelname, zijn wij Nederlanders ook goed in passieve deelname. En daarvan weten we dat goed voorbeeld goed doet volgen. Nu Nederlandse renners weer meedoen in de top van het wielrennen en vaker winnen, wordt wielrennen op de weg door amateurs ook een stuk populairder. Een andere sport waar goed voorbeeld goed doet volgen zijn de oranjevrouwen. De dames van het Nederlands voetbalelftal weten sinds enkele jaren ook een miljoenenpubliek te trekken door hun voetbalsuccessen. Dit zal steeds meer meisjes warm maken voor de sport.

 

Naast sport kijken op tv, zijn we ook bezig met steeds meer randzaken om de sport heen. Zoals het wedden op je favoriete spelers op bijvoorbeeld een bookmaker als Bet777. Door te wedden op sporten, voelen we ons net zoals het kijken naar de sport, meer verbonden met de sporten en worden we geïnspireerd zelf de sportkleding aan te doen en ons aan te zetten tot meer bewegen. Maar welke sporten zijn populair in Nederland? Je kunt verder lezen om de sporten te ontdekken.

We sporten wat af in Nederland

Uit onderzoek van de Nederlandse Rijksoverheid blijkt dat we veel sporten in Nederland. Ruim de helft van de Nederlanders doet wekelijks aan sport in 2021. Bij sporten denken we vaak aan het aanmelden van jezelf bij de plaatselijke voetbalclub om op zaterdag of zondag een balletje te trappen. Wie deelneemt aan teamsporten krijgt vaak broekjes en een tenue van de club, dus hoe komt het dat we zoveel kleding en spullen bestellen online? De reden daarachter zit waarschijnlijk in de populariteit van individueel sporten.

 

De sport fitness/conditietraining werd door meer dan 20% van de ondervraagden in het onderzoek van de overheid genoemd als sport. Daarna kwam hardlopen en dan pas voetbal. Voor die eerste twee sporten moet je alle kleding zelf aanschaffen en omdat we liever niet elke dag wassen maar wel meerdere dagen per week willen sporten, kopen we meestal verschillende setjes om af te wisselen. Ook sporten als sportief wandelen en natuurlijk wielrennen, waar je outfit van enorm belang zijn, deden het goed onder de ondervraagden in het onderzoek.

Apps met sportprogramma’s maken sporten makkelijker

Een reden dat individueel sporten populair wordt en daarmee het kopen van sportkleding en sportaccessoires online steeds laagdrempeliger, is het feit dat je haast individuele trainingsprogramma’s kunt volgen van professionele sporters via mobiele apps. Je ziet hier oefeningen voor beginners en gevorderden om na te doen en je kunt meestal een programma volgen dat soms ook begeleid wordt door een bijpassend dieet. Al dit soort toepassingen maken het veel makkelijker voor de gebruiker om de stap te zetten en sportkleding aan te doen en te gaan bewegen voor een gezondere en bewuste levensstijl.